پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

معرفي و بررسي انواع تجهيزات كار در ارتفاع

۷۲ بازديد

معرفي و بررسي انواع تجهيزات كار در ارتفاع

به نقل و گزارش فرشگاه اينترنتي ايمني ها؛ بر اساس آيين نامه قانون كار ابلاغي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي ، به انواع كارهايي كه در ارتفاع بالاتر از 2 متر انجام شود كار در ارتفاع اطلاق مي شود و لزوم استفاده از تجهيزات كار در ارتفاع براي چنين مشاغلي ضروري است. كار در ارتفاع يكي از بزرگ‌ترين علل آسيب و مرگ ‌و مير در محل كار است. به همين دليل اين امر در مباحث HSE و ايمني به طور ويژه مورد توجه قرار مي‌گيرد. اگرچه فكر كردن در مورد آن خوشايند نيست، اما مهم اين است كه كارگران و مديران براي استفاده صحيح از مهارت‌هاي ايمني و تجهيزات مهم در اين وضعيت، رويكردي پيشگيرانه داشته باشند. يكي از تجهيزات مهم مورد استفاده هارنس (harness) است كه به عنوان ابزاري مهم براي مهار سقوط شناخته مي‌شود. مشاهده انواع محصولات لينك زير:

https://imeniha.com/product-category/personal-protection/relief-and-rescue/

 

مهم ترين تجهيزات كار در ارتفاع

هارنس از مهمترين قطعه هاي تجهيزات امداد و نجات ايمني ها براي هر كار با ارتفاع بالا مي باشد. هارنس هاي سقوط معمولا متناسب با نيازهاي طيف وسيعي از مشاغل خطرناك ساخته مي شود ، از جمله  ساختمان سازي ، ترافيك ، فاضلاب ، پتروشيمي ، صنايع مخابراتي و … هارنس يكي از مهمترين تجهيزات حفاظت فردي محسوب مي شود كه  هنگام انجام هرگونه عملياتي كه خطر سقوط در آن وجود دارد، بايد از آن استفاده شود. ناگفته نماند كه در هر محل كاري بايد ارزيابي كامل و درستي از ريسك مربوط در وظايف را داشته باشيم. در واقع براي حفظ جان افراد تيم، قبل از انجام هر كاري كه نياز به حضور در ارتفاع دارد، ارزيابي كامل خطرات بسيار مهم است. به بيان ديگر، مهم است كه از خودمان بپرسيم كارگر تا چه ميزان در معرض خطر است؟ در چه ارتفاعي كار خواهند كرد؟ آيا اين امكان وجود دارد كه از كار در ارتفاع اجتناب كرد يا خير؟

 

هارنس (harness) چيست؟

هارنس از جمله تجهيزاتي است كه از افتادن افراد هنگام كار در ارتفاع جلوگيري مي‌كند. معمولا كارگران خود را با تسمه (يا طناب ضخيم) به جايگاه محكمي متصل مي‌كنند. طول اين تسمه و استحكام آن در هنگام اتصال، طوري تنظيم مي‌شود نيروها را بر روي ران ها ، لگن، كمر، سينه و شانه توزيع مي كند وبا اتصال به ساير اجزاي سيستم محافظت از سقوط شخصي  مانع سقوط فرد مي شود.

توجه به نوع طراحي و ايمني وسايلي كه انتخاب مي كنين امري بسيار مهم است زيرا از آنجا كه استفاده از اين ابزار آسان است، اين ابزار، مهاركننده سقوط بوده و در حفظ جان افراد بسيار مؤثر است  اما بايد بدانيم كه مدل نامناسب اين تجهيزات، محافظت از تمام بدن را ارائه نمي‌دهند و در برخي موارد، مي‌تواند آسيب‌هاي جدي در ستون فقرات را به همراه داشته باشند.

q2_v5m.jpg

اجزاء اصلي هارنس

اين محصولات معمولا شامل يك‌رشته بندهاي محكم براي دربرگرفتن تمام بدن هستند كه در انواع مختلف و با رنگ‌بندي‌هاي متفاوت در بازار ارائه مي‌شود. طناب‌ها يا تسمه‌ها با قلاب‌ها به بدنه اصلي متصل مي‌شوند. اتصال درست اين اجزاء نيروي متعادلي را در كل بدن توزيع كرده و بدن را در برابر خطرات ناشي از سقوط و آسيب ناشي از تجهيزات حفاظت از سقوط، محافظت مي‌كند.

 

چگونه هارنس خود را بررسي كنيم؟

لازم است كه براي اطمينان بيشتر از ايمني اين تجهيزات، قبل از استفاده استحكام تمام اجزاي آن را بررسي كنيد. اگر به طور مداوم از اين ابزار استفاده مي‌كنيد، حتما متوجه فرسودگي‌ها خواهيد شد، اما اگر استفاده از آن تنها در موارد خاص مورد توجه است، حتما قبل از پوشيدن هارنس آن را بررسي كنيد.

قبل از هر بار استفاده، بايد آن را از نظر علائم ساييدگي و پارگي چك كنيد. سگك‌ها يا بست‌ها را بررسي كرده و مطمئن شويد كه تجهيزات از عملكرد خوبي برخوردار هستند. به دنبال علائم ساييدگي در بندها و هرگونه تغيير شكل در قسمتهاي محكم آن باشيد.

همچنين مهم است مطمئن شويد كه نقطه اتكا شما ايمن و پايدار است. اگر به نقطه اتكا مناسب متصل نشويد، مهار سقوط با كيفيت خوب انجام نخواهد شد. اگر به درجه‌اي از تحرك نياز داريد، به عنوان مثال هنگام بالا رفتن يا حركت بين طبقات، يك نقطه اتكا ثابت ممكن است مناسب نباشد. اگر از يك اتكا انعطاف‌پذير استفاده مي‌كنيد، ممكن است لازم باشد از يك طناب نجات جمع شونده استفاده كنيد تا بيش از حد پايين نرويد. به ياد داشته باشيد كه شل شدن بيش از حد اين طناب نيز مي‌تواند خطرناك باشد.

در مجموع، با توجه به خطرات ناشي از سقوط در محل كار، هرگز نبايد در استفاده از تجهيزات مهم صرف‌نظر كرد. شعار «اول ايمني، بعد كار» جمله تزييني نبوده و بايد مورد توجه تمام كارگران و مديران هر پروژه قرار بگيرد. يكي از بهترين ابزار براي استفاده در اين نوع مشاغل هارنس است كه در اين متن سعي شد به طور كامل در مورد آن صحبت شود.

 

شوك گير چيست و چرا بايد از آن استفاده كرد؟

بر اساس آخرين داده‌ها، حدود 10.3 ميليون كارگر در صنعت ساختمان‌سازي مشغول به كار هستند و بر هيچ‌كس پوشيده نيست كه سقوط، يك خطر بزرگ شغلي در اين صنعت است. از چارچوب ‌بندي طبقه‌هاي بالا گرفته تا كار با پنجره و نورگير، تعمير و نگهداري سقف و هر نوع فعاليت ديگري كه در ارتفاع انجام شود، نياز به رعايت قوانين سلامت محيط كار دارد. مهم‌ترين مورد در اين قوانين استفاده از تجهيزات حفاظت از سقوط است. يكي از اين تجهيزات مهم و مكمل هارنس،  شوك گيرها هستند.

شوك گير يا تسمه‌ها بخشي از برنامه‌هاي حفاظت از سقوط و سيستم‌هاي جلوگيري از سقوط هستند و به اندازه هارنس‌هايي كه كارگران در ارتفاع مي‌پوشند، مهم هستند. سيستم محافظ از سقوط مي‌تواند زندگي شما را نجات دهد اما به شرطي كه تجهيزات مناسب را تهيه كرده باشيد.

شوك گير چيست؟

شوك گير را مي‌توان مكمل هارنس دانست. اين يك ابزار مهم و ضروري براي كار در ارتفاع است. شوك گير سه جزء اصلي دارد. دو قلاب محكم كه به يك تسمه وصل شده‌اند. اين وسيله طوري طراحي شده است كه به هنگام سقوط از فشار زياد به فرد جلوگيري كند و با اتصال به لنيارد، خطر افتادن كارگر را كاهش دهد.

لنيارد يا همان بند ايمني، بايد حداقل 2000 كيلوگرم (5000 پوند) قدرت شكست داشته باشد و در معرض بريدگي يا آسيب قرار نگيرد. توري بندها بايد از الياف مصنوعي ساخته شوند. تركيبي از هارنس و بندها باعث افزايش كارايي ايمني آنها مي‌شود.

انواع  شوك گير (لنيارد)

اين نوع ابزار دو نوع اصلي دارند. تسمه‌هاي جمع شونده و تسمه‌هاي محدود.

تسمه‌هاي جمع شونده:

بايد مجهز به كمك فنر باشند كه نيروي سقوط را به كمتر از 1800 پوند (816 كيلوگرم) محدود ‌كند. اطمينان حاصل كنيد كه طناب به طور كامل نصب شده است و مطمئن شويد كه كل فاصله سقوط به درستي محاسبه شده است.

تسمه‌هاي محدود:

از طرف ديگر، يك تسمه لنيارد (SRL) به عنوان محدود كننده سقوط عمل مي‌كند. ايده پشت SRLها اين است كه در وهله اول با محدود كردن فاصله كاربر و قفل شدن هنگام اعمال نيروي بيش از حد به خط اصلي، از افتادن جلوگيري كنند.

شوك گير (لنيارد) دو طرفه و يك طرفه

لنيارد ها در دو نوع يك طرفه (شاخه) و دو طرفه (شاخه) توليد و عرضه مي شوند. اينكه كدام يك از اين دو مورد نياز داريد، بستگي به نوع كار انجام شده دارد. اگر كارگران مجبورند در حين كار زياد جابه‌جا شوند، يك تسمه دو شاخه انتخاب كنيد. به اين ترتيب كارگران مي‌توانند در حالي كه هنوز متصل هستند به نقطه لنگر ديگري منتقل شوند.

موارد مهم در تهيه شوك گير (لنيارد)

ممكن است لازم باشد سيستم شوك گيري را انتخاب كنيد كه داراي ويژگي‌هاي خاصي هستند. براي نمونه اگر كارگر به منظور جوشكاري به ارتفاع مي‌رود، مهم است كه تجهيزات مورد استفاده او به راحتي با چند جرقه كوچك، آتش نگيرند. همچنين توجه داشته باشيد كه پس از چندي بار استفاده، ابزار را از لحاظ استهلاك و فرسايش‌هاي به وجود آمده مورد بررسي قرار دهيد و به ترميم يا تعويض قطعات بپردازيد.

در مجموع، توجه داشته باشيد هركسي كه با بالابر يا آسانسور كار مي‌كند بايد از تسمه قابل تنظيم استفاده كند تا بتواند طول ارتفاع خود به راحتي تنظيم كند. سيستم شوك گيري كه براي جلوگيري از سقوط به صورت يك طرفه طراحي شده، براي كسي كه به تحرك بيشتر نياز دارد، كم ‌فايده است.

كارابين، جاذب انرژي، طناب افقي، طناب عمودي و… از ساير تجهيزات مورد نياز جهت كار در ارتفاع مي باشد شركت آكس بهترين و امن ترين برند هاي تجهيزات كار در ارتفاع را به شما ارائه مي دهد.

در آخر نيز اميدواريم مطالب عنوان شده مورد توجه شما عزيزان قرار گرفته باشد. در صورت تمايل به خريد و مشاهده تمامي محصولات كار در اتفاع، مي توانيد به فروشگاه اينترنتي ايمني ها به نشاني www.imeniha.com مراجعه نماييد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد